Preišči ta spletni dnevnik

četrtek, 30. december 2010

Delček včerajšnje nočne bere ...

Včeraj pisala do treh zjutraj ali z drugimi besedami - včeraj pisala do danes :D Danes seveda pisala nič, ker sem preveč hin. Mogoče mi bo uspelo napisati vsaj kak stavek, če ne pač jutri malo več.

Dokončala sem Ferijev roman Ločil bom peno od valov in danes pridno odmaširala v knjižnico po Murišo. Feri je genialec za besedno podobje ... se da od njega marsikaj naučit, pa še fajn je brati njegove knjige ... komaj čakam, da pred spanjem preberem nekaj strani :)


-------------
Do pritličja je točno sedemdeset stopnic, je zategnil in izpraznil kozarček tekile. Takoj si je spet natočil novega. Misliš spiti? je pomignil na moj kozarec, ki je še vedno čakal na mizi. Daj mi mir, sem mu rekel, in do pritličja je triinšestdeset stopnic. Ti veš, je vstal in se opotekel. Triinšestdeset, sem pribil. Sedemdeset, je udaril nazaj. Spij, reva. Prijel sem kozarec in ga nagnil. Spustil sem po grlu že enajsto tekilo in jo izdatno zalil s pivom. Po vseh pravilih bi moral biti že mrtev ali pa vsaj v globoki nezavesti. Daj še enega, sem mu rekel. Sedemdeset, je vztrajal in mi natočil novo dozo. Komajda je še gledal. Na zdravje, je nato rekel in pomolil svoj kozarec pred moj nos. To pa to, sem zamrmral ter zvrnil svojo tekilo, ne da bi nazdravil z njim. Pridi, sem ga nato povlekel za roko. Nikamor ne grem, se je začel glasno braniti. Pridi, če ti rečem, nisem odnehal. Greva preštet te preklete stopnice. Vlekel sem ga za sabo. Plačam ti kurbo, če imaš prav, je komaj še razumljivo zmomljal med vrati ...

2 komentarja: