Preišči ta spletni dnevnik

sobota, 19. februar 2011

Hrana in politika

Sobotna družinska kosila pri starših mojega moža so lahko marsikakšna ... smo se tudi že skregali, zjokali, se zelo resno pogovarjali, molčali ... največkrat pa so polna smeha, prijetnega zbadanja, živahnih debat, dobre hrane, sladic ... Danes je bilo to zadnje - prijetno druženje s kosilom, veliko sladoleda, staro dobro zaherco, brezalkoholnim šampanjcem, ki ga je skoraj celega spil moj tast, čeprav se je na začetku najbolj zgražal nad samo idejo :D

Družimo se že približno deset let. Včasih je debate o politiki vedno načenjal tast. Vsi ostali smo skrivaj zavijali z očmi in se trudili pogovor čim prej speljati v druge vode, kar je bilo včasih bolj, drugič spet manj uspešno. Danes je debato o katastrofični situaciji v Sloveniji načela svakinja. Najmlajša v družini. Preden sva se z možem odpeljala tja, sem mu, ker je že zjutraj v enem od brezplačnikov bral članek o tujih delavcih v gradbeništvu pri nas in kako porazno je vse skupaj na tem področju, zabičala, naj ne začenja političnih tem 'na bajti', pa smo se na koncu vseeno pogovarjali o tem, vsaj nekaj časa. A na srečo ne predolgo.

Politične debate lahko pokvarijo še tako skrbno pripravljeno družinsko pojedino. Treba bi jih bilo z zakonom prepovedati v času kosila. So pa priporočljive po kosilu, ker zelo pomagajo pri prebavi - predvsem jo izredno učinkovito pospešujejo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar