Preišči ta spletni dnevnik

sreda, 30. marec 2011

Dober dan, Lep dan!

Včasih si želim, da bi delala samo ponoči in mi noben lep dan, kot je bil današnji, ne bi mogel uiti. A je to precej težko izvedljiva zadeva, saj naročniki večinoma delajo podnevi in bi tako imeli precej težav pri usklajevanju: oni bi mene budili čez dan, jaz pa njih ponoči. :D Lepo je imeti dovolj dela, lepo pa je tudi imeti možnost biti zunaj na čudovit dan. Vseeno sem si nekje ob enih utrgala urico in pol za sprehod po sončnem celjskem parku in moram priznati, da je bilo popoldansko delo zaradi tega prav lažje prenašati :))

Včeraj zvečer sem šla na predstavitev nove knjige ene moje znanke iz Celja. Drugače je pretežno pesnica, tokrat pa se je predstavila z zbirko kratkih zgodb. Je kar zanimivo, ko nekoga že 'spraviš v predalček', potem pa te takole prijetno preseneti z novo dimenzijo svoje ustvarjalnosti.

Moje prebijanje čez dokončani roman lepo napreduje. Prav nazaj se držim, da ne posegam v stavke in odstavke, ki lepo tečejo, samo zato, da bi kaj spremenila, in zaenkrat mi prav dobro uspeva. Če mi bo takšno razpoloženje uspelo obdržati, ga bom lahko kakšni založbi poslala hitreje, kot sem sprva predvidevala.

Nova zadevščina pa prav tako počasi napreduje. Spodaj prilepljam nekaj vrstic iz poglavja, ki ga trenutno pišem:
-------------------
Njegovo vprašanje jo je zdramilo iz soteske spominov, kamor se je začela pogrezati, ne da bi to v resnici hotela. To se ji je vedno pogosteje dogajalo. Da je pomislila na eno stvar, ta je vodila k drugi in tista spet k tretji in kar naenkrat je bila tam, kjer ni hotela biti, in počutila se je slabo in dušilo jo je in le stežka se je zbezala nazaj ven iz miselne razpoke, v katero se je spravila. Zastrupljena z lastnimi mislimi. Večkrat je razmišljala, ali je to vsaj malo podobno tistemu kraju, v katerega se je preselila njena mama. Kraju v glavi, kjer žezlo v roki pripada norcu, kjer je edini letni čas polarna noč, brez zvezd, brez sonca, brez lune, samo tema, tema, tema.

1 komentar:

  1. Komaj čakam, da vidim kaj bo nastalo tokrat. Zaenkrat se sliši obetavno, čeprav nam postrežeš zgolj z drobtinicami, ki jih še nemoremo sestavit v vsaj bežno sliko. :) 'Rajcig' :D

    OdgovoriIzbriši