Preišči ta spletni dnevnik

nedelja, 13. marec 2011

Tudi abstinenčno ponočevanje utrudi človeka

Včeraj čisto preveč utrujena za pisanje bloga. Ko se človek enkrat odvadi hoditi ven, zna biti zelo naporno, če pride domov ob treh in mora cel večer grozno napenjati glasilke, da se lahko ob glasni glasbi kaj pogovori. Popoldanske kavice so glede tega bistveno manj naporne, ne trajajo tako dolgo in ni se treba dreti ... Ampak je vseeno bilo prav zanimivo biti zunaj po dolgem času, spiti tri švepse biter lemon in eno pollitrsko vodo, čvekati v krogu prijetnih babnic, medtem ko je za mojim hrbtom moj možek vrtel glasbo ... ves zatopljen v notebook je bil prav zapeljiv in vmes sem parkrat pomislila - vraga, sem dj-eva žena :D

Kljub abstinenčnemu ponočevanju pa sem soboto dopoldan prespala, popoldan pa preživela ob gledanju neke na novo odkrite serije, imenovane Breaking bad, o učitelju kemije, ki postane proizvajalec crystal metha, ko mu odkrijejo raka na pljučih. Zanimiva zgodba in precej odbita serija ... Trenutno sem pri drugi sezoni in stvari se bizarno zapletajo.

Napisala pa sem tudi novo stran nove nastajajoče prozne zadevščine, ki je še vedno 'no name'. Spodaj odlomek iz dialoga med junakom in njegovim zgornjim sosedom:
----------------------
Hm, je pomenljivo izustil sosed in si položil roki na boke. Res je madež, je dodal in namrščil čelo.
Seveda je res, je pomislil, rahlo nejevoljen, ker je sosedova izjava namigovala na to, da ga prej pred njegovimi vrati ni uspel prepričati v verodostojnost svojih besed. Ni mu bilo všeč, kadar ga niso jemali resno.
Hm, je še enkrat zamrmral sosed in stopil na prste, kot da bi zaradi tistih par centimetrov res lahko kaj bolj razločno videl.
Vam prinesem pručko? se je ponudil, ko je opazil njegovo početje.
Ni treba, je odmahnil z roko. Tu je, ni kaj, je dodal in se popraskal za ušesom. Zgleda kot Italija, je še rekel, se nasmehnil in pokazal vrsto rumenkastih zob, načetih od cigaret, morda celo od kakšne pijače, čeprav ga do sedaj še ni zavohal.
Vrnil mu je nasmeh, zgolj iz vljudnosti, a ni komentiral, da je vlažna packa ravno toliko podobna Italiji, kot je njegova zguljena jopa podobna kosu dizajnerskega oblačila.

Ni komentarjev:

Objavite komentar