Preišči ta spletni dnevnik

sreda, 20. april 2011

"Založniške vice" in ostale drobtinice

Rečeno, storjeno! Osnutek slikanice je v branju na založbi. Držim pesti in upam na najbolje. Lepo bi bilo videti slikanico kmalu v pravi knjižni obliki ... Dve potencialni knjigi sta trenutno v "založniških vicah" in moram priznati, da sem zaradi tega ravno toliko prijetno vznemirjena kot rahlo nervozna. Trenutno nimam prav nobenega vpliva na odločitev urednic, ki sta dobili roman in slikanico v branje. Lahko, da jima bo zadeva všeč, lahko, da jima sploh ne bo ... Upam samo, da bom kmalu izvedela, karkoli že, da lahko grem naprej v akcijo, če bo treba!

Sem pa drugače precej zasuta z delom. Roman znane angleške avtorice je zabavni del dnevnega delovnika. Hecno je, kako vmes med zgodbo razlaga o čisto svojih avtorskih prepričanjih glede branja, literature, z današnjo zgodovinsko distanco je precej očitno, da ji ni bilo lahko kot pisateljici med pretežno moškimi ustvarjalci, da se je morala pošteno dokazovati ... In njeni stavki, ki so včasih tako dolgi, da se vmes zgubiš ... Že dolgo nisem brala nobene knjige iz tistega obdobja, nobene od nje, zato resnično uživam.

Začela sem novo poglavje romana v nastajanju, že predvčerajšnjim, včeraj sem bila preveč zbita za pisanje ...
----------------------------
Večer pred brucovanjem je razmišljal, ali bi ga morda vseeno preskočil. Ni si znal zamišljati, kako se bo znašel med vsemi tistimi študenti, med vsemi tistimi zelenimi, s hormoni naphanimi in s preveč alkohola napojenimi možgani, nesposobnimi inteligentne diskusije. Ni si mogel predstavljati, da bo priložnostno klepetal s svojimi sodelavci, za katere je menil, ne da bi to pred njimi kaj posebej skrival, da mu ne sežejo niti do kolen, ne kot akademiki in ne kot ljudje. A vendarle so ga za tisto šolsko leto izvolili za predstojnika oddelka in nekako se je spodobilo, da je bil tam, na maloumni zabavi, katere smisla ni nikoli pretirano dobro razumel

Ni komentarjev:

Objavite komentar