Preišči ta spletni dnevnik

petek, 25. maj 2012

Norenje po travniku, spoznavni sprehod in umetnost birokracije

Sva se včeraj odpeljala do našega kinološkega društva, da spustiva Flor v ograjenem prostoru. Preventivno sem ji vseeno nadela 20-metrski štrik, previdnost je baje mati modrosti in nisem hotela tvegati, da mi jo ucvre čez ograjo, ker bi se česa ustrašila. Potem pa se je začelo veselje ... česa tako posrečenega še svoj živ dan nisem videla. Florči se je spremenila v podivjanega žrebička, kot divjak je šprintala v krogih, zgledalo je, kot da se smeji, če bi bila človek, bi se verjetno res smejala, tako je uživala ... sicer ne dolgo, ker je po desetih minutah tekanja in še nekaj minutah cukanja z igralno klobaso dobesedno padla v travo :D


Ko si je malce odpočila, je spila kakšne pol litra vode, potem pa ponovila vajo. Ker so se oblaki, ki so se tiščali po nebu, medtem že premaknili proti Celju, smo se odločili, da še malce ostanemo. Tečajniki so se pričeli zbirati, kar smo izkoristili še za kratko vajo prilagajanja na ljudi, pse in gužvo. Od Rajka je celo vzela košček pršuta, od Igorja pa košček posušene račke. To je precejšen napredek, ker sta kar stopila do nje, počepnila in ji ponudila hrano. Potem se je spet ulegla v travo in opazovala druge kužke, kako so izvajali vaje iz poslušnosti.

Ob sedmih smo bili zmenjeni pri splavarju z Majo, Magsom in španjelom Paskalom, na obisku pa sta imela tudi prinašalko Emči. Odpravili smo se proti visečemu mostu. Psovje je divjalo po svoje, mi smo čvekali ... nekaj fotk mi je pa vseeno uspelo narediti. Niso bogve kaj, malo so bili prehitri za moje fotografske sposobnosti :D



Moram pa dati z ramen še eno stvar, do katere imam precej mešane občutke. Nisem še uspela ugotoviti, ali bi se temu strošku lahko izognila in je do njega prišlo zaradi moje nepoučenosti, ampak pred odhodom na poligon sem šla do veterinarske ambulante, da odjavim Sophie iz registra in prijavim Flor. Birokracija pač ... na koncu nekajminutnega postopka pa so mi izstavili račun za 30 evrov. Kr neki :S (vpis in izpis sta seveda obvezna, kazen, če te dobijo, je od okrog 100 do 400 evrov) Ker drugače je pa oskrba psa brezplačna :S (not)

6 komentarjev:

  1. lepo, da Flor napreduje :) sem prav vesela vsake pasje zgodbe... le tako naprej... :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Najlepša hvala za sprehod še enkrat, Ema še nikoli ni bila tako otročja in vesela, haha kako je bogica zaspala ko smo prišli domov, po kopanju sploh ni niti opazila, da sem ji porezala pol dlake in ni uspela niti trznit ko sem ji "klipala" nohte haha! Mogoče se vidimo danes v parku :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Po mojih info se plača oboje (odjava, sprememba lastnika).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. za sophie spremembe lastnika nisem plačala. pri veterinarju so mi hoteli zakasirat, če si pa direktno poslal rodovnik in podatke z dopisom na kinološko zvezo, so ti pa kr tam zastonj zrihtali. glede odjave pa še nisem uspela ugotovit, če se lahko izogneš plačilu. baje, da ne.

      Izbriši
    2. Sej to je relativno novo. KZS pa nima nič s tem, oni nimajo dostopa do Centralnega registra in ne morejo ničesar spreminjat, razne pač interno rodovniki.

      Izbriši
  4. Hihi,bolhe kosmate!!! V Celju nujno potrebujemo doggy park, kjer lahko spustiš beštije, ne da bi se našel kdo, ki bi imel,zaradi tega slab dan... Glede plačila pa itaq - do zdaj so našli dajatve na vse, zagotovo tudi na to, da ti je nekdo ubil psa.. ://///

    OdgovoriIzbriši