Preišči ta spletni dnevnik

četrtek, 1. november 2012

Življenjske resnice, premagovanje strahov in zabavne stvari

Doma imava dva psa in mačko. No, bolj natančno Florči in Joycea, ki ne dajeta prostora na mokrih in mrzlih tleh, pač pa najbolj uživata na toplem kavču ali vsaj v boksu, obloženem z mehkimi dekicami. Baje, da sta po pasmah podenko in parsonček, ampak se včasih vprašam ... Florči še nekako ustreza opisu pasme, mali metroseksualec, najbolj srečen v puloverčku v teh hladnih jesenskih jutrih ali pa v naročju, vsaj Florčinem, če že ne človeškem, pa vzbuja določene dvome o svoji pasemski pripadnosti. Ne, saj se hecam, Joyce je točno takšen parsonček, kot sem si ga zamislila po burni izkušnji s Sophie, norico, ki je živela kratko, a divje življenje in me je pripravila na skoraj vse najhujše, kar te lahko doleti, ko imaš doma terierja. No, skoraj na vse, nikoli ni ugriznila nobenega pripadnika človeškega rodu, zahvaljujoč času, ki sem ga z njo preživela na šolskem poligonu. In ko si končno pripravljen na najhuje, pride mali Joyce, nežen, ljubeč, ubogljiv, prijazen do vseh, mehkega, a pogumnega srca, pravi mali srček :D :D

Florči je včeraj v pasji šoli prebila še enega svojih zidu. Spoprijateljila se je s Karlijem, "hudim" stricom, pomočnikom inštruktorice Urške, ki se ga je do včeraj bala, izogibala in celo bežala pred njim, če je imela priložnost in je bila na dovolj dolgem (beri slednem) povodcu. In Karli je bil potrpežljiv z njo in ni nikoli silil vanjo ... in to se je očitno obrestovalo. Začelo se je tako, da ga je Florči naskrivaj hodila vohat za njegovim hrbtom. Najmanj trikrat se mu je pritihotapila za hrbet in ovohavala njegove roke. Potem celo ni panično zbežala za moj hrbet, ko se je obrnil in jo pogledal. Zraven jo je izdatno hvalil, kar ji je očitno godilo, potem pa ji je začel dajati priboljške, ki jih je sprva jemala plašno in se hitro malce umaknila, potem pa je ostala kar bližje in mu celo prišla povohat samo prazno roko. Bravo Florči, premagala si še en svoj strah!

V četrtek smo punce iz Avdicije šle v Ljubljano, na ogled vampirske modne revije. Seveda z ustreznim make upom. Prav zabavno je bilo!

Foto: Eva Klevska

Foto: Eva Klevska

Foto: Eva Klevska



Ni komentarjev:

Objavite komentar