Preišči ta spletni dnevnik

četrtek, 20. januar 2011

EPP ... :D

Danes sem začela pisati eno pravljico. Otroško. Pravijo, da je včasih treba malo presekati. S tem seveda mislim na pisanje mojega romana, ki je danes na pavzi. Je pa zato pravljica nekje na polovici. Fino je pisati kratke stvari, zgodbice, tudi pesmi včasih, ker je šus, pa še hitreje so navadno gotove :)

Zato danes nekaj malega iz pravljice Gospod Sovec in papiga Mica ... mogoče celo za lahko noč, ali pa za dobro jutro, dober dan ... kakorkoli pač želite :D

-----------
Ja kaj pa buljiš? se je razburila papiga. Ti ni še nihče povedal, da se to ne spodobi? ga je okregala. Oprosti, je rekel gospod Sovec, ampak še nikoli nisem videl tako pisane ptice. Ptice ... kakšne ptice neki? se je papiga spet vznemirila. Nobena ptica nisem, pač pa papiga. Lahko to izgovoriš, butec? Pa-pi-ga! je zavreščala nanj. Gospod Sovec je skočil z žleba in pristal na ograji zraven kletke. Seveda lahko, je rekel. Papiga, je ponovil. In oprosti, nisem vedel, da ste papige tako občutljive. Papiga se je vidno omehčala, ko se ji je gospod Sovec že drugič opravičil. Kar naenkrat je postala precej bolj prijazna. Mica, je rekla, tako mi je ime. Papiga Mica, je še enkrat ponovila, tako za vsak slučaj, če je prvič slučajno ni dobro slišal. Mica, je rekel gospod Sovec in se ji po sovje nasmehnil.

1 komentar: