Preišči ta spletni dnevnik

torek, 4. januar 2011

Zanimiv dan ...

Danes sem po desetih letih 'uradno' nehala sodelovati z dolgoletnim poslovnim partnerjem. Slovo je bilo kratko in izjemno neosebno. Nobenega klica ali bognedaj hvala za korektno sodelovanje, samo omledno elektronsko sporočilo, da (pazi to!) zaenkrat ne potrebujejo več mojih uslug in da me bojo poklicali, če me bodo še rabili (ja, to se bo zgodilo ;)) In vse, kar sem občutila, je bilo nekaj, čemur bi se še najbolj natančno reklo olajšanje. Da se ne bom več rabila nate.... z njimi, opravičevati, da so moje storitve nekaj vredne, pričakovati, da bo kdo cenil, da ti tudi za vikend ni težko česa narediti, če je treba ...

Morala sem tole povedati, zdaj pa k zabavnim stvarem, čeprav tudi ta ni bila čisto nezabavna ... Danes nekaj, kar se vsebinsko dotika včerajšnjega odlomka. Je celo iz istega poglavja. In če hočete, da bo vse skupaj res začinjeno še s pravo mero romantičnega patosa, si zraven zavrtite še tole: 



------------------------- 
Se lahko prosim umiriš, je spravno začela, ne moreva se takole pogovarjati ... Imela je prav, a le stežka sem bil miren, ko je spet vse viselo na nitki. Lahko se potrudim, sem rekel in se usedel za mizo. Pridružila se mi je, s komolci si je podprla brado. Nočem se prepirati, je zašepetala. Tudi jaz se nisem hotel. To je bilo res zadnje. Želel sem si samo, da bi stvari spet bile normalne, a niti tega nisem več vedel, kaj normalno sploh je. Si si premislila? sem jo povsem mirno vprašal. Pogledala me je. Nekaj trenutkov sva si zrla v oči. Že dolgo je nisem tako gledal. Predolgo. Žalost je njene šarenice obarvala temno vijolično.

3 komentarji:

  1. mhm, te razumem glede olajšanja...pa tak je že bil čas, da se pa zaradi tega verjetno nekje odpirajo nova vrata... ;)

    pa berem te redno...všeč.

    OdgovoriIzbriši
  2. :) fajn je, če te kdo bere :) in razume :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Se strinjam s Tinko - vsak konec pomeni začetek nečesa novega. Tako kot poglavja ki jih pišeš. Vsakemu zaključenemu poglavju sledi novo.

    ...ki ga seveda z veseljm pričakujem....

    OdgovoriIzbriši