Preišči ta spletni dnevnik

ponedeljek, 14. marec 2011

Svoboda ima kratke lase :D

Kuhalo se je že kakšen teden. Mogoče celo dva. V petek sem imela 'strokovno' diskusijo z babami v Metropolu, v soboto z možem, danes dopoldan z mamo. Potem sem poklicala frizerko, ki me je naročila za ob štirih. Priznam, imela sem rahlo tremo. Konec koncev sem se odločila, da se znebim nečesa, kar sem potrpežljivo redila in gojila zadnja tri leta.

Ob štirih so zapele škarje. Z vsakim 'škric škricem' sem se počutila lažje. Glava je postajala kakor brez teže, okrog mene in po pregrinjalu so ležali kodri, že kar precej dolgi. Ko je frizerka po končanem masakru pometla pridelek, je nastal zajeten kupček nečesa, kar bi skoraj zadostovalo za mini lasuljico. In sem spet kratkolaska. In je mega. Kot da bi se po dolgi in naporni poti vrnila domov. :D :D

Sem pa včeraj zvečer bila tudi pridna glede pisanja. Napisala dodatnih nekaj strani. Mislim, da dve ali nekaj takega. In dobila sem idejo za naslov novega romana: Razpoke.

Nekaj novonastalih vrstic:
--------------------------
Kaj so rekli? je ležerno vprašal sosed in se razgledoval po polici nad umivalnikom.
Prešinilo ga je, da še vedno ne ve, kako mu je ime. Vedel je samo, da se piše Jelovšek. Pa to, da kadi kot Turek, da mu je malo mar za modo in očitno tudi za svež zrak, sodeč po plinu, ki je napolnjeval njegovo stanovanje, in da seveda nima niti najmanjšega pojma o geografiji. Pomislil je, kako bi mu lahko bilo ime. Mogoče Franc? Franc Jelovšek je zvenelo precej verjetno. Mogoče celo Jože Jelovšek ali pa Aleš?
Nisem vas še vprašal, kako vam je ime, je rekel, ne da bi preslišal njegovo vprašanje.
Borut, je nekoliko osuplo, kakor da bi iskal skrito povezavo med svojim in njegovim vprašanjem, rekel sosed, Borut Jelovšek.
Skoraj se mu je zaletelo. Nikoli mu ne bi prisodil tega imena. To je bilo njegovo ime.
Potem sva soimenjaka, je kislo odvrnil in pogledal proti tlom. Prav nič všeč mu ni bilo, da ima sosed, krivec za rjavo stvar na stropu njegove kopalnice, človek, ki ga niti v sanjah ne bi hotel za svojega prijatelja niti za soseda, če bi seveda imel možnost izbire, enako ime kot on.

3 komentarji:

  1. Fino za frizurco, jst mam identičen občutek, ko se dam ustrižt ;))

    Roman pa spet požiram...

    OdgovoriIzbriši
  2. Way to go, Drej! Pa si nardila radikalen rez :) Se vidimo v petek, da pokomentiramo novo frizurco, pa še kej? :D

    OdgovoriIzbriši
  3. @Tinka: ja, ti tudi veš, kako je to :D In sanja se ti ne, kako mi laska, da ti je moje pisanje všeč :)))

    @Maja: ja, radikalnost je my middle name :D Se vidimo, sicer ne bom mogla biti tako dolgo, ker me čaka v soboto še en žur in enostavno ne zdržim več dva dni do konca :D, ampak pridem pa ziher vsaj za kako urco, dve ...

    OdgovoriIzbriši