Preišči ta spletni dnevnik

nedelja, 31. julij 2011

Saj ni res ... pa je

Na hiši pri Vanijevih starših nas že od začetka poletja nadlegujejo ose. Gospodične tečke so si naredile gnezdo v eni od cevi, ki sestavljajo ograjo balkona, mi pa jemo pod nadstreškom, ki se seveda nahaja v neposredni bližini tega balkona. In če rečem, da so tečne, sem še zelo mila. Danes pa je Tadeju prekipelo in se je odločil, da bo črno-rumeni zalegi dal kontra. Nebodigalen je poiskal nek lak za lase in vžigalnik in jim požgal domovanje. Potem je poiskal še purpen in zapolnil prav vse luknje na ograji, da bo enkrat za vselej mir. In pri purpenu ni skoparil, rumena pena je kar mezela iz lukenj in pod balkonom se je naredilo pet kupčkov, po en pod vsako cevjo.

Sophie je bila na vrtu, ravnokar je zakopavala svojo kost, ki jo je dobila od Majde, Vanijeve mame. Bila je namreč čisto prevelika zanjo, da bi jo lahko snedla v eni rundi. Potem pa kar naenkrat ni bila več na vrtu, ampak s svojim radovednim gobcem v kupčku purpena, ki se seveda še ni strdil. Kot blisk sem skočila do nje in jo potegnila stran, dovolj hitro, da ni še ničesar pojedla, a prepočasi, da bi rešila njeno teriersko bradico. Z roko sem ji skušala obrisati kar največ pene, a lepljivo sranje pač ni hotelo zapustiti mesta, kamor se je pravkar pošteno pritrdilo. Sophie sploh ni bilo najbolj jasno, zakaj neki delam takšno dramo, ko pa si jo pogledal, je bila videti, kot da bi gobček pošteno pomočila v vanilijev sladoled. Pravi model za kakšno reklamo ...

Na srečo ji purpena ni uspelo dobiti na smrček, z brade pa sem ji ga, ko se je strdil, brez večjih težav odstrigla z Vanijevo pomočjo. Levo in desno od smrčka na zgornji ustnici sta še ostali dve črtici, eno sva ji, ko je bila še čisto zalepljena od popoldanskega spanca, pazljivo odstranila, tako da sva ji odrezala dlakico po dlakico, na katere je bila pripopana, ena pa je še ostala, ker nisva vedela, kako se je lotiti. Svašta, sem mislila, da je naša mačka Cilka radovedna, ampak proti Sophie je navadna cicibanka, ki se bo morala še krepko potruditi, da jo bo dohitela. In ta teden imamo še cepljenje proti steklini ... že vidim zaprepadeni pogled veterinarja, ko mu bom razlagala, zakaj ima okrog gobca nekakšne čudne rumene strdke ... Vsekakor ima več sreče kot pameti!

1 komentar: