Preišči ta spletni dnevnik

torek, 4. oktober 2011

Imeti psa je skoraj enako kot imeti kugo??!!!??

Odpravili smo se na Krk. Sobota, nedelja, ponedeljek. Kratko, a sladko. Moj dragi možek in zverinica, tašča in svakinja. Smo se nabasali v en avto in črta proti morju. Vreme resnično kičasto. Hotel lep, osebje prijazno. Pa si rečemo, dajmo izkoristiti to lepo vreme in smuknimo na plažo. In smo to naredili. Sophie je ravno pomočila vse štiri tace v vodo, ko prihiti nek možakar, da je na plaži strogo prepovedano imeti psa, da je kazen grozno visoka. Pa mu rečem, da so mi v hotelu dovolili psa in niso nič omenjali prepovedi na plaži. Pa reče on: a niste videli znaka? In jaz: nisem, se opravičujem. Kam pa lahko gremo? In mi kaže nekam tam v daljavo, češ tja, čisto na konec. Spakiram stvari in z Vanijem se odpraviva tja, čisto na konec. Zraven kampa. Kjer so tudi ljudje s psi in kjer je na najino veliko radost mnogo manjša gužva.

Tisti, ki že imate pse dalj časa, si mogoče zdajle mislite, da sem super naivna, ampak res sem bila šokirana nad frekvenco znakov 'prepovedano za pse' na kvadratni meter. Mislim, da jih še v življenju nisem videla toliko. Pa sem malo razmišljala o tem ... verjetno ljudje ne pobirajo kakcev za svojimi zverinami, kar je milo rečeno katastrofa. To bi vsekakor moralo biti kaznivo. Ni pošteno, da pustiš svojemu kosmatincu, da se podela, kjer ga pač pritisne, ti pa greš potem nonšalantno mimo, nekdo drug pa stopi noter. In prav tako ni prijetno, če pride pes iz vode in se veselo strese na nekoga, ki nič hudega sluteč poležava na svoji brisači. Mogoče se kdo na plaži tudi boji psov in ga mine vse veselje do sončenja in kopanja, če bi moral ob tem sedeti ob živali, ki mu naganja strah v kosti. Vse to je razumljivo in logično. Ne zdi pa se mi logično, da so ti v hotelu sposobni zakasirati ekstra za hišnega ljubimca (kar samo po sebi ni sporno), hkrati pa nimajo urejene plaže (ali vsaj koščka plaže), kjer se ne bi počutil kot gobavec, ker si s sabo pripeljal psa.

Ampak smo se vseeno imeli prav fino. Sophie je bila pridna, ponoči ni budila hotelskih gostov in zdaj lahko uradno rečem, da je morski pes, saj je slanost vode prav nič ni ovirala, da ne bi veselo čofotala po njej. In splača se iti na morje izven glavne sezone, ker ni gužve :D

1 komentar:

  1. prav si zadela z naslovom, res so psi kot kuge, ko gre za plaže. Ponavadi je plaža za pse na par kvadratih zraven kakih ladjic ali pa je sploh ni, čeprav so na nekaterih delih morja vsako leto strožji ukrepi glede psov, pa so spet na drugih dosti bolj tolerantni. Sicer smo mi kamperji, letos smo bili v Premanturi zraven polotoka Kamenjak (Medulin). Sem bila res pozitivno presenečena. Pa si lahko predstavljaš kako je z nami ko se prikažemo na plaž Zofkaxtri :))

    lp, M.

    OdgovoriIzbriši