Preišči ta spletni dnevnik

petek, 4. november 2011

(Pato)logija vsakdana

Včeraj sva si z možekom ogledala komedijo The Change Up. Nekaj for je strašno posrečenih in sva se ob njih pošteno nasmejala. Čeprav je ideja za film precej stara in je bila že večkrat obdelana, bi lahko rekla, da jim jo je tokrat uspelo osvežiti. :D

V korekturi imam en roman za založbo Modrijan. Danes sem ga dobila po pošti in se že veselim vikend branja! V takšnih trenutkih mi je moja "služba" grozno všeč! Ta teden pa mi je uspelo priti celo do knjižnice. Domov sem prišla z romanom Božji odred, ki opisuje življenje v sirotišnici na Irskem, ki so jo vodile nune, avtor pa je dejansko doživel vse skupaj. Človek se kar zgrozi! Hkrati pa se ne morem načuditi, kako lahko nekdo, ki je dal kaj takega skozi, ohrani toliko človečnosti in topline ter se izogne grenkobi, do katere je še kako upravičen. Dobra knjiga. Sposodila sem si še roman Hotel Zagorje, a mi še ni uspelo priti do njega. Zaenkrat me čaka na polici.

Upam, da bo vreme zdržalo, danes je namreč dan za pasjo šolo ...

**************************

Vreme je zdržalo! Sicer je bilo že ob petih skoraj čisto temno, ampak smo potem prižgali reflektorje in je kar nekako šlo. Še dobro, da nimam črnega psa, no, vsaj ne povsem črnega :D Tokrat sem izpad pubertetniškega gneva pri Sophie uspela pravočasno zajeziti, tako da je bil trening kar znosen. Učili smo se odlaganje v gibanju. Je pa namesto prostora puzala po tleh kot kakšen komandos in vohljala naokrog, vsake toliko pa požvečila kakšno travno bilko ... Bilo bi prav kičasto, če bi celo uro zdržala! Hoja čez palisade, ki smo jo prihranili za konec ure, je bila tokrat uspešnejša kot zadnjič, ko si je mislila: "O, glej ga, no, koliko palc za žvečenje mi je nekdo skrbno pozložil skupaj!", je pa pri slalomu med palicami brjoldala po svoje, kot da se je vse skupaj ne tiče.

Črni Peter tokratne ure je bila labradorka Lajka, ki je dobila totalni popiz...., ko je njeni vodnici padlo na tla precejšnje število posladkov, ki jih je seveda hotela pobrati. Lajka se je na vse kriplje borila, da ji koščki klobase ne bi bilo odtujeni, da sta jo z učiteljico komaj umirili. Pri vaji odlaganja na prostor je nenehno bežala kar nekam po svoje, skratka ni bila razpoložena za delo. In kolikor fino se mi je zraven zdelo, da ni spet Sophie glavna povzročiteljica težav, nisem mladi vodnici, mislim, da hodi še v osnovno šolo, prav nič privoščila tegob, ki ji jih je zakuhavala gospodična labradorka.

In zdaj sem na kavču, Sophie mi spi pri nogah, čakam moža, da se spravi v pižamo in nadaljujeva z ogledom najnovejšega dela Mentalista :D

2 komentarja:

  1. Upam, da ti je bilo branje (P. svatba) všeč. :)
    Aleksandra

    OdgovoriIzbriši
  2. Aleksandra, prav zabavno branje. Izredno sočen jezik, sem prav uživala in se pošteno nasmejala :D

    OdgovoriIzbriši