Preišči ta spletni dnevnik

nedelja, 1. januar 2012

Prvojanuarsko pohajkovanje

Zaradi včerajšnje inventure na blogu sem bila takoj danes zjutraj že kregana od svoje sestre. Me je za dobro jutro pričakal sms: A to, da si postala teta, pa nisi napisala? Včeraj, ko sem pregledovala vnos, sem še posebej tuhtala, ali nisem česa pozabila ... in glej ga zlomka ... sicer je res, da pri tem, da je mali Žan prišel na svet, nisem osebno imela prav nič, ampak bi se pa vseeno spodobilo, da bi to dodala na seznam, glede na to, da imam samo eno sestrico in (zaenkrat) samo enega čisto pravega nečaka. Torej dodajam: v letu 2011 sem postala čisto prava teta malemu Žanu! Ki je mimogrede strašno lušten fant z velikimi modrimi okami in skrajno simpatičnim nasmehom.

Smo se pa danes ob devetih odpravili na prvojanuarsko pohajkovanje po Rogli. Franka, Tadej, midva in Sophie. Končno sneg. Sveži luftek. Sophie se je mešalo od sreče. Sledni povodec si je dodobra očistila po celem snegu, se natekla, najedla snega, nalovila snežnih kep, se nalajala ... Pravi užitek jo je bilo gledati. Šli smo do Peska, spili tam vročo čokolado, se odpravili nazaj, potem pa smo bili povabljeni h Katji, Urošu in malemu Žanu, ki so bili na vikendu na Resniku, na raklet. Odličen dan, zares smo se imeli lepo!! Spodaj nekaj zasilnih foto dokazov, da nismo sedeli na kavču ...

Pred kočo na Pesku. Na našem cilju. Sophie sem tule malo oblekla, da je ne bi zeblo, ko je morala biti pol ure pri miru, pa je skoraj znorela in je delala prevale, da bi si slekla ta flis. Po moje jo moti, ker je flis oprijet pri sprednjih nogah. V anoraku je namreč čisto sproščena.

Še ena gasilska. Sophie je party breaker, ker ne gleda v pravo smer.

Čakamo na novo kepo.

Sophie gleda za Tadejem, ki se ji je kar naprej skrival za drevesa in v cel sneg, da ji ne bi spet ušel z vida.

Mož se izživlja s portretiranjem, žena pozira.

Veseli pohodniki.

Še ena pozerska.

...





1 komentar:

  1. Evo, vidiš, TO mi manjka. Sneg. Zimski sprehodi. Kaj se to pravi, prazniki brez snega in sank?!

    OdgovoriIzbriši