Preišči ta spletni dnevnik

četrtek, 24. november 2011

Ljubljana še stoji

Že doma iz Ljubljane. Prestolnica še vedno stoji. Prav tako je mrzlo kot v Celju. Parkirala sva pri Tivoliju in se z brjoldiko odpravila proti centru, natančneje proti inštitutu Sazu ob Ljubljanici, blizu NUK-a. Sophie se je obnašala kot pravi "seljak u gradu". Za začetek je nalajala in narenčala velikega sivega lovskega psa v parku, potem pa je bila kar malo živčna od vsega prometa, ljudi, novih zvokov in vonjev in je hodila levo in desno kot kakšna kura brez glave. Bo treba zgleda večkrat v naše glavno mesto, da se bo gospodična naučila metropolitanskega obnašanja .

Na inštitutu prevzela knjige. Deset komadov. Dišijo po tiskarni, v resnici rahlo smrdijo, ampak tako se reče :D Nasproti Sazu-ja spila zimsko kavico zunaj, pokrita z dekicama, Vani je izjavil, da že dolgo ni pil tako dobre kave, in ob prelistavanju knjige ponosno komentiral, da si ni mislil, da bo njegov priimek kdaj na kakšni knjigi :D Še Sophie jo je prevohala, ampak sumim, da zaradi vonja po barvi in ne zaradi vsebine.

Na poti domov naju je za eno izmed cestninskih postaj po notranji strani najprej prehitel bel mercedes, ubogemu vozniku se je očitno tako močno mudilo, da naju ni zmogel obvoziti po ta pravi strani, takoj za njim pa se nama je, ko sva prehitevala tovornjak, za rit zalepila neka ženska v črnem SUV mercedesu, mogoče je bila kaj sorodu s tistim iz belega avta, ki je hotela, da nazaj na počasni pas zavijeva nemudoma, kar pod podvozje tovornjaka, mimo katerega sva ravnokar peljala. Potem je začela še žmrkati z lučmi, s čimer si je s strani mojega moža, ki ga take stvari spravijo do praga stekline, prislužila nečasten naziv "predrzna krastača hudičeva" in še nekaj drugih, o katerih raje ne bi ...

Zanimiv dan, ni kaj!

1 komentar:

  1. Tudi jaz sem imela kar pestro vožnjo včeraj iz Lj ... Kar trije so se vozili po sredini črte in se nekako niso mogli odločiti, po katerem pasu bodo šli ;)

    Sicer pa še enkrat čestitke za knjigo :)

    OdgovoriIzbriši