Preišči ta spletni dnevnik

nedelja, 19. junij 2011

Ko zmanjka časa ...

Ljudje me sprašujejo, kje so blogi. Odgovor: ni bilo časa. Mogoče kdo misli, da je to izgovor, a tokrat prav zares ni. Dela v izobilju, Zofka polna energije, prvi resni spopadi med mačko in njo, izpolnjevanje nalog prve družice in priče za Ninino poroko (izdelovanje poročnega šopka, šivanje obleke, načrti za poročno pojedino ...)

Včerajšnji večer dekliščina. Koncert Siddharte. Nepozabno. Fantje so se potrudili kot vedno. Glasbena gosta Josipa Lisac in Laibach. Nad stadionom grozeči oblaki, ki na koncu le popustijo glasbi in energiji množice. Odlična družba. Zelo na kratko: popoln večer. Nedelja in že delam. Nekoliko sem na slabem glasu, konec koncev znam nekaj njihovih komadov na pamet in treba je bilo peti. Zelo naglas :D, drugače ni ok.

Zofka ima na nosu nad smrčkom prvo brazgotinico od mačkinega kremplja. Na to nisem ponosna. Mogoče bi jo lahko preprečila, mogoče jo je morala "fasati". Nisem povsem prepričana. Vsekakor mi ni všeč, da se pretepata. Enkrat izziva ena, drugič druga. Kdo je zares kriv, je težko reči. Želim si, da bi se umirili. Da bi se vsaj tolerirali ali še bolje, izogibali druga drugi. Nenehno ju je treba nadzirati, da se ne znajdeta sami v kakšni sobi. Zaenkrat imam občutek, da ima absolutno premoč mačka, čez nekaj mesecev, ko Zofka malo zraste, pa se lahko vse obrne ... Ni mi prijetno, da je stanovanje postalo občasno bojno polje!

Po Metkinem nasvetu (z možem sta vzgojila tri svoje PRT psičke in dva krdela mladičkov) sva začela uporabljati kliker. Klik, nagrada. Opazuješ dobro obnašanje pri psu in ga nemudoma označiš s klikom, potem pa nagradiš (s hrano, igro, božanjem). Imam občutek, da je hoja v trenutkih, ko ima svoje napade ponoritisa na povodcu, zdaj veliko bolj znosna, takoj ko namreč za trenutek hodi normalno, kliknem in jo nagradim. Zdi se mi, da veliko hitreje spet začne normalno hoditi poleg. Vsekakor bo potrebovala dosledno vzgojo in konkretno vodstvo, drugače bova midva dobila vodjo na štiri nogah. Tega si pa nihče od naju ne želi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar