Preišči ta spletni dnevnik

sobota, 20. avgust 2011

Pasje sinhrono plavanje in človeška neumnost je neskončna

Škoda, da v našem kinološkem društvu ni kakega tečaja za pasje sinhrono plavanje ... naša Sophie ima namreč strašen talent za vodne vragolije in bi bila v tej disciplini skoraj zagotovo uspešna :D :D Takšne plavalne vneme, kot jo je pokazala včeraj, še nisem videla, malo je manjkalo, da bi morala za njo v Savinjo, ker je bil 10 m dolg povodec skoraj prekratek, da bi jo ustavila, če bi hotela odplavati nekam proti morju :)) Pridružila se nama je moja mama in kot prava pasja babica je bila vidno ponosna, ko je Sophie čofotala in tauhala kot velika ... Napredek od prejšnjega tedna je očiten ... takrat je namreč palčko, ki naj bi jo prinesla iz vode, mimogrede spregledala, čeprav je plavala skoraj mimo njenega nosa, zdaj pa se je prav borila, da ji ne bi pobegnila, sploh ni umaknila oči z nje, in s kakšno zagretostjo jo je nosila nazaj ... Pošteno sem se ji nasmejala!

Pa se vračava že po skoraj temi s sprehoda in srečujeva kar precej psov. Vadiva, da greva mimo njih, ne da bi jih vohala in se ustavljala ob vsakem, ko naletiva na gospoda z malim špicem, ki ga je takoj spustil na fleks povodcu bliže k Sophie, ne da bi seveda vprašal, če lahko ... rečem jaz Sophie: pusti, gremo ... jo rahlo cuknem, gospod pa kar precej glasno svojemu psu: vidiš, to je pa asocialen pes ... in si nisem mogla pomagat, da nisem polglasno zamrmrala: ti si pa kreten. Ne razumem, kak je enim čudno, da pač nekaj učiš psa, in konec koncev, kje pri hudiču piše, da bi se moral pes povohat s prav vsakim cuckom, ki ga sreča na poti ... Ker v parku popoldan to potem zgleda nekako takole: narediš dva koraka, srečaš psa, vohanje, poskus igre na povodcu, vozlanje povodcev, greš naprej, čez nekaj korakov nov pes, ponovi vse od zgoraj, mogoče se hočeta še stepsti, ker lastnik drugega psa poboža tvojega in nekako pozabi, da je njegov pes totalno ljubosumen, zato napade tvojega ... in to ponavljaš do bazena, če prej ne fašeš živčnega zloma ... Na, pa sem se spet razburila, kar po taki vročini ni priporočljivo, kar se ti telesna temperatura takoj dvigne za kakšno črtico ...

Moja sestrca pa je že od včeraj zvečer v bolnici. Danes so ji dali umetne popadke, mogoče bom do večera že teta. Upam, da se ji ne bo predolgo vleklo vse skupaj!

1 komentar:

  1. Hihi takoj napiši, ko boš teta!

    Kar se pa asocialnih psov tiče, nam je ljubše da je Paskal postal asocialen od ugriza dalje, veliko manj problemov, kar se pa folka ki tega ne razume tiče...kolikor sem jaz opazila, so to ljudje z malimi psi (grrr shitzu, čivave ipd...), ki "ne potrebujejo" šole...kao (beri : te sorte potrebujejo šolanje najbolj lol). Primitivni lastniki = nevzgojeni psi.
    Tolažilna misel: nikoli ne bomo taki cepci haha.

    OdgovoriIzbriši